- Täiesti uus pro_cee’d saavutab transpordidisaini kategoorias esikoha
- Kia mudelitele on nelja aasta jooksul antud ligi 20 disainiauhinda

Teise põlvkonna Kia pro_cee’d on Kia viimane mudel, mis on leidnud tunnustust oma erakordse disaini eest, võites iFi prestiižika tootedisainiauhinna.

Kolmeukseline pro_cee’d, mis jõuab müüki alles 2013. aasta teises pooles, saavutas võidu transpordidisaini kategoorias, kus osales üle 3000 toote 48 riigist. 30 valdkonna professionaalist koosnev žürii hindas nominente disaini kvaliteedi, teostuse taseme, uuenduste, funktsionaalsuse ja ohutuse eest. Tegemist on juba viienda iFi disainiauhinnaga Kiale, mis on võitnud 2009. aastast alates juba pea 20 disainiauhinda.

„Oleme väga uhked pro_cee’dile iFi tootedisaini auhinna omistamise üle, mille eest oleme erilise tänu võlgu oma Gregory Guillaume’i juhtimisel töötavale Euroopa disainimeeskonnale,” ütles Kia peadisainer Peter Schreyer. „Uue pro_cee’di kujul on tegemist nn puhta lehe disainiga. Oma selgelt eristuva vormi ja dünaamiliste proportsioonide, jõulise hoiaku ning atleetlike joontega liigub see kupee cee’diga võrreldes mööda täiesti teistsugust visuaalset teed. Tegemist on igal tasemel täiesti erineva autoga. Kia seab samme mööda eristuva disaini radu ning uus pro_cee’d on sellel teel selgelt esirinnas.”

Uhiuus pro_cee’d erineb dünaamilise kiilukuju ja jõuliste „õlgadega” olulisel määral viieukselisest cee’dist. Katus on toodud 4 mm madalamale ning B-piilarid on viidud 22 mm tahapoole, samas kui külgpaneelid, tagaluuk, tagatuled ning tagumine põrkeraud on kõik saanud uue kujunduse.

Ametlik iFi tootedisainiauhinna esitlemine toimub 22. veebruaril 2013 Müncheni loovettevõtluse nädalal ning kõiki võiduga pärjatud disainilahendusi näidatakse iFi disaininäitusel Hannoveris 5.–9. märtsil 2013.