• iF design auhinna võitsid Kia Stinger, Stonic ja Picanto
  • Nüüdseks on Kia saanud juba 15 iF design autasu
  • Prestiižsele disainikonkursile esitati 6400 toodet 54 riigist

Kia Motors pälvis konkursil iF design 2018 kolm mainekat disainiauhinda, mis annavad tunnistust Kia jätkuvast edust silmapaistva autodisaini alal. Uus sportsedaan Kia Stinger, kompaktklassi krossover Stonic ja linnaauto Picanto said auhinna tootedisaini kategoorias.

Ka 2017. aastal võitis Kia sellel konkursil kolm auhinda, 2018 on aga juba üheksas aasta järjest, mil Kiat on iF autasu vääriliseks peetud. Koos tänavuse võidusaagiga on Kia pälvinud kokku 15 iF disainiauhinda.

Kia Euroopa disainikeskuses Frankfurtis disainitud Stinger ühendab endas klassikalise gran turismo stiili ning ruumikalt mugava interjööri. 1970. aastate grand tourer mudelitest inspireerituna on Stinger elegantsete proportsioonidega ning jõuliselt atleetliku kujuga, mis toob esile selle tagasilla suunas rõhuasetusega tõelise võimsuse.

Ka Kia esimene kompakt-krossover Stonic on disainitud Frankfurtis. Stonicut iseloomustab silmapaistvalt julgete joontega väliskuju, praktilised linnamaasturi omadused ning kõrgendatud istmepaigutus salongis. Tegemist on läbi aegade kõige rohkem isikupärastamisvõimalusi pakkuva Kia mudeliga – saadaval on mitmeid kahetoonilisi välis- ning reisijateruumi värvivalikuid.

Kolmanda põlvkonna Kia Picanto – Kia kõige väiksem mudel – toob A-segmenti nooruslikkust ja energilisust. Sellel on eristuv uus disain ning kõrgtehnoloogiline kvaliteetse viimistlusega salong, mida saab samuti isikupärasemaks muuta. Hoolimata kompaktsetest mõõtmetest muudab Picanto intelligentne disain selle üheks ruumikaimaks sõidukiks oma klassis.                                                                     

iF design 2018: 6400 osalejat 54 riigist

iF design on alates oma loomisest 1953. aastal saanud üheks kõige tähtsamaks disainiauhinnaks maailmas. See disainikonkurss sai alguse „Formgerechte Industrieerzeugnisse (hea tööstusdisain) tooteesitlustest, mille algatajaks oli Hannover Messe. Nüüdseks on see kasvanud üheks maailma suurimaks disainikonkursiks. 2018. aastal esitasid ettevõtted 54 riigist 6402 toodet hindamiseks rahvusvahelisele 63 disainiala eksperdist koosnevale žüriile.

iF disainiauhindu antakse seitsmes kategoorias: toode, pakend, kommunikatsioon, teenusedisain/UX, arhitektuur, sisekujundus ja professionaalsed kontseptsioonid. Kia uued mudelid võitsid auhinna tootedisaini kategoorias.

2018 iF design ametlik auhinnatseremoonia toimub 9. märtsil Münchenis, BMW Weltis. Valikut auhinnatud toodetest esitletakse ka iF design näitusel Hamburgis HafenCity’s. Samuti näeb kõiki võitjaid kodulehel www.ifdesign.de ning iF design nutitelefonirakenduses.